Gemeente Alphen zoekt nieuwe kinderburgemeester en kinderraad

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Sinterklaas verwelkomen en samen met burgemeester Liesbeth Spies naar bijzondere gebeurtenissen gaan? Gemeente Alphen aan den Rijn zoekt een nieuwe kinderburgemeester, -wethouders en -raad.

Kinderen die in groep 7 zitten op een school in de gemeente Alphen kunnen zich aanmelden om de nieuwe kinderburgemeester te worden. Verder worden nieuwe kinderwethouders gezocht en wordt via de scholen een nieuwe kinderraad samengesteld. De kinderburgemeester is voorzitter van de kinderraad. Deze raad vergadert vier keer per schooljaar en geeft haar mening over diverse onderwerpen.

De zoektocht naar een nieuwe kinderburgemeester, -wethouders en -raad voor het schooljaar 2022-2023 gaat maandag van start. Als aftrap bezoekt burgemeester Spies de groepen 7 van basisschool Het Mozaïek in Alphen aan den Rijn. De selectiedag is woensdagmiddag 29 juni.

Momenteel is Safae Ahannay kinderburgemeester van de gemeente Alphen. Op 29 juni geeft zij de ambtsketting door aan de nieuw gekozen kinderburgemeester. Voor meer informatie en aanmelden kun je kijken op de website van de gemeente.