Gemeente gooit jeugdhulp over andere boeg

ALPHEN AAN DEN RIJN - De gemeente Alphen aan den Rijn heeft besloten om de jeugdhulp op een andere manier te organiseren. Afgelopen jaren verzorgde GO! de jeugdhulp, maar het contract loopt aan het einde van dit jaar af.

Een groep van acht verenigde bedrijven won in 2017 de aanbesteding voor de jeugdzorg in gemeente Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem. 'De jeugdhulp in Alphen aan den Rijn wordt laagdrempelig en vindbaar, direct wordt de juiste diagnose gesteld en kinderen krijgen snel zorg op de goede plek', beloofde de organisatie toen. 

Lokale teams

Het bestuur in Alphen gaat het nu anders aanpakken. 'Het is de bedoeling om een nieuwe organisatie op te richten met lokale teams van jeugd- en gezinsprofessionals. Deze professionals zijn het eerste aanspreekpunt bij vragen over opgroeien en opvoeden.'

De gemeente wil inzetten op preventie en hoopt op een langdurige partner die duurzaam samenwerkt met alle organisaties die jeugd- en gezinshulp bieden. Binnenkort start de werving van nieuw personeel. 

De nieuwe organisatie heet nu tijdelijk 'Jeugd- en Gezinsteams Alphen aan den Rijn', de definitieve naam moet nog worden gekozen. Bewoners zijn welkom om mee te denken en mogen dat voor 8 september kenbaar maken via info@jengteams.nl.