Gepubliceerd op 08 Augustus 2018 om 19.19 uur

Gemeente, politie en woningcorporatie buigen zich over overlast Diamantstraat

ALPHEN AAN DEN RIJN - Dinsdagavond is er opnieuw een opstootje geweest aan het Topaasplantsoen in Alphen aan den Rijn. In navolging van de vechtpartij maandagavond, waarbij één persoon gewond raakte, moest de politie dinsdagavond in actie komen om een ruzie tussen twee vrouwen te sussen.

Omwonenden zeggen de overlast in de wijk spuugzat te zijn. Al geruime tijd ervaren buurtbewoners overlast in de (omgeving van de) Diamantstraat. Op sociale media zijn de afgelopen week foto’s geplaatst van gesneuvelde auto- en portiekruiten. Ook wordt er geklaagd over onder meer brandstichting, drugshandel, inbraken, intimidatie en afvaldumping.

Overlast monitoren

De politie meldt desgevraagd met woningcorporatie Woonforte in gesprek te zijn over de overlast. De gemeente Alphen zegt op haar beurt op dit moment, samen met de politie, de overlast te monitoren en te onderzoeken of het aantal meldingen deze zomer hoger ligt dan andere jaren.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Alphen heeft tot nu toe niemand aangifte gedaan bij de politie. ‘Mensen moeten altijd aangifte doen of melding maken’, benadrukt de gemeentewoordvoerder. ‘Je kunt ook anoniem aangifte doen bij de politie. En anoniem is ook echt anoniem.’

De politie is deze woensdag niet in de gelegenheid om uit te zoeken hoeveel meldingen er de voorbije weken zijn binnengekomen.

Cameratoezicht

Is cameratoezicht een optie? Burgemeester Liesbeth Spies (CDA) stond dat eerder toe in de Boskoopse Snijdelwijk, waar ook veel overlast was. ‘Nee’, is het antwoord van de gemeente. In ieder geval op dit moment niet. ‘Omdat er geen aangiftes zijn gedaan. Zo lang dat niet wordt gedaan, hebben wij geen grond om camera’s op te hangen.’

Lees ook: Man gewond na vechtpartij aan Topaasplantsoen in Alphen

advertentie
 
advertentie