Gemeente trekt portemonnee voor veel duurdere verbouwing raadhuis Boskoop

Foto: Jeron Groeneveld

BOSKOOP - De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft donderdagavond, zoals verwacht, unaniem ingestemd met de extra kapitaalinjectie die nodig is om het oude raadhuis in Boskoop te renoveren. Door achterstallig onderhoud is er ruim 1,6 miljoen euro extra nodig, bovenop de eerder berekende 1 miljoen euro, voor de verbouwing en de inrichting van het openbaar gebied rond het voormalige gemeentehuis.

'Ik krijg hier wel hoofdpijn van', erkent Gert van den Ham (D66), die knarsetandend akkoord is gegaan. 'Het voelt niet goed. Het is een overschrijding van 1,6 miljoen euro, dus je houdt je hart vast dat als de bouw start dat er nog veel meer bij komt.' Dat D66, en ook de rest van de gemeenteraad instemt, komt omdat aan Boskoop is beloofd dat het oude raadhuis behouden blijft. Die belofte wil de politiek niet breken.

'Het is slecht voor een gemeente dat we keer op keer een overschrijding hebben', voegt Ernst-Jan Straver (PvdA) toe. Bas Wienbelt (VVD): 'Er is bijna geen grote investering gedaan door de gemeente Alphen waarbij de ramingen klopten. Er deugt veel niet, belangrijke zaken worden vergeten bij het opstellen van begrotingen.'

Stemming gemeenteraad

Voor (38): Nieuw Elan (8), VVD (6), CDA (6), GroenLinks (5), D66 (3), PvdA (2), SP (2), ChristenUnie (2), Beter Alphen (1), SGP (1), RijnGouweLokaal (1), Wijken & Kernen Belangen (1).

Tegen (0): n.v.t.

38 van de 39 raadsleden waren aanwezig.

Hieronder kun je de radio-interviews met raadsleden Bas Wienbelt (VVD), Gert van den Ham (D66) en Ernst-Jan Straver (PvdA) beluisteren.