Gemeente verkoopt grond Mendelweg in Boskoop aan Woonforte voor bouw huurwoningen

BOSKOOP - Wethouder Gerard van As en Monique Brewster, directeur-bestuurder Woonforte, ondertekenden donderdag de koopovereenkomst voor de grond aan de Mendelweg. Waar vroeger de Immanuelschool stond, wil de corporatie begin volgend jaar 23 sociale huurwoningen bouwen.

Wethouder Van As: 'Wij hebben deze grond uitdrukkelijk toegewezen voor de realisatie van sociale huurwoningen. De verkoop aan Woonforte garandeert dit.' Met de bouw van 23 sociale huurwoningen geven de gemeente en de corporatie verdere invulling aan de prestatieafspraken. De gemeente zorgt voor het bouwrijp maken van de grond, waaronder het slopen van de oude gymzaal, en het inrichten van de openbare ruimte.

In mei 2022 presenteerden gemeente Alphen aan den Rijn en Woonforte de voorgenomen bouwplannen aan de omwonenden van de Mendelweg. Zij waren positief over het beeldplan van de eengezinswoningen in de vorm van een hofje. De nieuwe bewoners parkeren straks op het terrein zelf. 

Start bouw

Woonforte hoopt eind 2023 te starten met de bouw. Monique Brewster: 'Met deze woningen krijgen (jonge) gezinnen in Boskoop een mooie kans om door te stromen naar een duurzame, ruime huurwoning.'

De 23 sociale huurwoningen zijn nul-op-de-meter en zeer energiezuinig. De corporatie kiest voor conceptwoningen. Het voordeel is een kortere voorbereidingstijd dan bij traditionele bouw. Vaak is de bouwtijd ook minder lang wat een kortere periode met overlast voor de omwonenden betekent.