Gepubliceerd op 25 Januari 2018 om 20.03 uur

Gemeenteraad bevestigt terugnemen grond voor uitbreiding Archeon

ALPHEN AAN DEN RIJN - De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft donderdagavond ingestemd met het overnemen van grond voor Museumpark Archeon. Dat dit zou gaan gebeuren werd twee weken geleden duidelijk tijdens de commissievergadering van de gemeenteraad.

Projectontwikkelaar BPD (voorheen: Bouwfonds) zou op die locatie villa’s gaan bouwen. De gemeente betaalt daar 1,7 miljoen euro voor. Daardoor kan Archeon het park herinrichten. De bouw van het Nationaal Romeins Scheepvaartmuseum is daarmee een stap dichterbij.

Nieuwe weg woonwijk

Daarnaast trekt Alphen nog 1,3 miljoen euro uit voor een nieuwe weg naar Archeon en de naastgelegen woonwijk Burggooi. In totaal dus 3 miljoen euro. Maar, het is een fractie van de totale kosten. Archeon wil het Nationaal Romeins Scheepvaartmuseum bouwen. Voor 14 miljoen is nog geen dekking gevonden. Archeon moet dat geld via fondsen en overheden zien te vinden.

De maritieme collectie van de Zwammerdamschepen worden gereconstrueerd en moeten tentoongesteld gaan worden in het nieuwe 1500 vierkante meter grote gebouw, die op de plek van de parkeerplaats komt. De entree wordt nieuw en de parkeerplaats, die op een andere plek komt, wordt aanzienlijk groter dan de huidige omdat Archeon op het dubbele aantal bezoekers rekent.

advertentie
 
advertentie