Gepubliceerd op 01 Oktober 2018 om 16.40 uur

Gemeenteraad tikt wethouder De Jager op de vingers: rapportages jeugdhulp ontbreken

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Wethouder Han de Jager (CDA) moet de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn rapporteren over hoe het gaat met het verlenen van jeugdhulp, die recent vernieuwd is. De Jager stelt geen rapportages op en de raadsleden hebben geen mogelijkheden om te monitoren of het beter of slechter gaat. 

Go! voor Jeugd, de op 1 januari 2018 nieuw opgerichte organisatie die verantwoordelijk is voor hulpverlening aan minderjarigen, kampt met opstartproblemen. De gemeenteraad tikt De Jager op de vingers omdat de eerste rapportages nog ontbreken. ‘Natuurlijk kunnen er altijd zaken beter, maar ik geloof dat we met een hele mooie aanpak bezig zijn’, zegt De Jager.

Zo wordt er meer vertrouwd op de expertise van de professionals zelf en is er minder bureaucratie. Ook werken verschillende organisaties samen onder één koepel, voeren zij één beleid uit en is er voor ouders en verzorgers één aanspreekpunt. De grote doelstelling is om de jeugd eerder en met preventieve maatregelen zware hulpverlening te kunnen voorkomen.

Hieronder kun je het interview met wethouder Han de Jager beluisteren

advertentie
.
advertentie