Genomineerden voor Alphense Vrijwilligersprijs zijn bekend

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De genomineerden voor de Vrijwilligersprijs van de gemeente Alphen aan den Rijn. De selectie is gemaakt door een jury, die bestaat uit raadsleden Ank de Groot (RijnGouweLokaal), Michel du Chatinier (ChristenUnie) en de winnaars van de vorige Vrijwilligersprijs: Lenie Dingemanse en Voedselbank Alphen.

André van Dam, Jeroen Steensma en Jannie van der Vliet maken kans op de prijs in de categorie personen. Van Dam zet zich al meer dan tien jaar in voor sportvereniging RKSV Wilskracht. 'Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei van sportgroep Ritmische Gymnastiek. De gymnasten van deze groep draaien op nationaal niveau mee en regelmatig vallen zij in de prijzen', aldus de jury.

Steensma is al jaren actief als buddy bij zorgcentrum Oudshoorn in Alphen aan den Rijn. 'Ondanks zijn gezondheid gaat een aantal keer in de week naar Oudshoorn om daar te ‘mens erger je nieten, te schaken, of een stukje te wandelen met zijn buddy’s. Voor zijn buddy’s betekent hij veel en in Oudshoorn is hij een graag geziene vrijwilliger.'

Van der Vliet is als vrijwilliger betrokken bij de hospice, waar ze cliënten verzorgt in de laatste fase van hun leven. 'Zij staat de cliënten met veel warmte en zorg bij en biedt familie en bezoekers een luisterend oor. Daarnaast doet mevrouw Van der Vliet al ruim twintig jaar vrijwilligerswerk bij de Hooge Burch in Zwammerdam.'

Categorie organisaties

In de categorie organisaties maken Speeltuin Kindervreugd, Alphen Schittert en Hospice Alphen kans op de Vrijwilligersprijs. Inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn kunnen tot en met 1 december een stem uitbrengen op de genomineerden via de website van de gemeente. De winnaars worden op 10 december bekendgemaakt.