Gert Bruijnes benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

ALPHEN AAN DEN RIJN - Gert Bruijnes uit Alphen aan den Rijn is vrijdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Bruijnes ontving zijn koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Liesbeth Spies, tijdens de opening van het nieuwe regionale opleidingscentrum Bouwacademie Groene Hart in Waddinxveen.

In 2013 werd Bruijnes al benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor verschillende vrijwilligersactiviteiten. Daarna is hij gestart als vrijwilliger bij Stichting Voedselbank Alphen aan den Rijn e.o., als voorzitter van de Raad van Advies. Hij heeft zich onder andere ingezet voor de realisatie van een eigen gebouw voor de voedselbank.

Als vrijwilliger bij de Stichting Kinderen van Lamin heeft Bruijnes zich, naast het realiseren van een kleuterschool, ingezet voor de realisatie van een basisschool in de wijk Lambia in Gambia. Daarnaast is er een compleet nieuw ziekenhuis gebouwd, waar ook een tandartspraktijk, ambulancepost en kraamcentrum zijn gebouwd. Met twee landbouwprojecten biedt de stichting de bevolking aan om tegen een kleine vergoeding gewassen te verbouwen.

Verbindende rol onderwijs en bedrijfsleven

Tijdens de opening van het nieuwe opleidingscentrum in Waddinxveen nam Bruijnes afscheid als voorzitter van de Stichting Bevordering Vakopleiding Bouwnijverheid Gouwe & Rijnstreek. In die rol heeft hij zich onder andere ingezet voor de realisatie van het centrum en heeft hij op een vernieuwende wijze een verbindende rol gespeeld tussen onderwijs en bedrijfsleven. Daardoor sluiten de opleidingen aan op de praktijk.