Geslaagde feestweek voor jarig Boskoop: ‘Het was echt van, voor en door Boskopers’

BOSKOOP - Er werd de afgelopen week flink gefeest in Boskoop. De inwoners van het dorp hebben namelijk kunnen genieten van een week vol met allerlei activiteiten en optredens. Vooral in het weekend stroomde het plein rondom het podium vol met feestgangers, met zangers Mart Hoogkamer en Jeroen van der Boom als hoogtepunten.

Dat deze week echt geslaagd is, laat ook coördinator van de Feestweek, Mike Verweij weten. 'Alle activiteiten zijn van A tot Z gelopen zoals ze ook in eerste instantie gepland waren. De week is georganiseerd met het motto: van, voor en door Boskopers, en dat is gedurende deze week ook zeker tot uiting gekomen', aldus Verweij.

'Daarnaast hebben we met deze week ook alle leeftijdsgroepen weten te bereiken. Voor ieder was er wel wat wils', zegt Verweij. 'Boskopers hebben gesport op het wedstrijdzand van de Eredivisie Beach Tour, hebben meegezongen met nummers uit bekende musicals en zijn losgegaan tijdens de vele optredens op het Gouweplein. Ook voor de kinderen was er genoeg te beleven.'

Naast dat er een groot aantal activiteiten plaatsvond, heeft ook de Boskoopse horeca zich in het zweet gewerkt. 'Er hebben in totaal zeven horecabedrijven meegewerkt aan deze week. Na een lange avond was alles in de vroege ochtend, na het laatste optreden, alweer aangeveegd en opgeruimd. Des te meer reden om trots te zijn op dit dorp en haar inwoners.'

Ter gelegenheid van Boskoop800 was afgelopen weekend de Eredivisie Beachvolleybal Tour in Boskoop. Hieronder is de samenvatting van zowel de mannen- als vrouwenfinale te bekijken.