Gepubliceerd op 14 Oktober 2018 om 17.28 uur

Geslepen Daniël van Leeuwen (AVV Alphen) ontneemt Bernardus twee punten

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK/ALPHEN AAN DEN RIJN - De voetbalderby tussen Bernardus uit Hazerswoude-Rijndijk en AVV Alphen is zondag in 2-2 geëindigd. Daar leek het lange tijd niet naar uit te zien. Totdat Daniël van Leeuwen in de 79ste en de 80ste minuut een voorzet vanaf links binnen kon koppen. Het is het eerste punt voor hekkensluiter Alphen van deze competitie.

Bernardus was hard op weg om zijn puntentotaal te verhogen van zeven naar tien. Joeri Goudkuil beloonde een goede aanval met een doelpunt. En Jeffrey van der Heiden liep de bal met zijn borst het doel in. Maar de 2-0 voorsprong verdween in de tweede helft, waardoor Bernardus op acht punten komt te staan. De Hazerswoudenaren staan vijfde in de 3e Klasse A.

Kantelpunt in het duel was de rode kaart voor Bryn Bogaard. De verdediger van Alphen werd ten onrechte naar de kant gestuurd na een half uur voetballer. De scheidsrechter zag dat Bogaard een doorgebroken speler neerhaalde, maar - zo blijkt uit de televisiebeelden van Studio Alphen - Stef Schinagl haakte zichzelf.

Scoreverloop Bernardus - Alphen 2-2 (2-0): 1-0 Joeri Goudkuil, 2-0 Jeffrey van der Heiden, 2-1 Daniël van Leeuwen, 2-2 Daniël van Leeuwen.

Hieronder kun je de interviews met Gerald van der Klok, Mohamed Yagoubi, Rob de Lange en Dennis Boer bekijken. De samenvatting, die ook drie dagen lang wordt uitgezonden op televisie door Studio Alphen, is uiterlijk maandag te zien.

advertentie
.
advertentie