GGD gaat op woensdagen HPV-vaccinaties prikken bij Nieuwe Sloot

ALPHEN AAN DEN RIJN - Bij de Alphense vaccinatielocatie in Nieuwe Sloot gaat Hecht GGD Hollands Midden vanaf deze week op woensdagen ook vaccinaties tegen het humaan papillomavirus (HPV) prikken.

Vanaf woensdag 5 april is het mogelijk om, op vertoon van een geldig identiteitsbewijs, een HPV-vaccinatie te halen bij de vaccinatielocatie Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn. Dat kan op woensdagen in april, mei en juni van 17.30 tot 20.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig, maar wel mogelijk via het telefoonnummer 0800-7070.

Deze vaccinatie is alleen beschikbaar voor jongvolwassenen geboren tussen 1 januari 1996 en 31 december 2003 die nog niet (volledig) zijn gevaccineerd tegen het humaan papillomavirus. Dit virus kan kanker veroorzaken aan de mond- en keelholte, anus, penis, vagina, schaamlippen en baarmoederhals. De vaccinatie bestaat uit twee prikken met een half jaar of langer ertussen. Beide prikken voor deze doelgroep zijn gratis, maar dan dient de eerste prik wel voor 1 juli 2023 gehaald te zijn.

Coronavaccinatie

Het blijft op de Alphense vaccinatielocatie ook mogelijk om coronavaccinaties te halen. Het gaat om de basisserie voor iedereen van 12 jaar of ouder die nog niet gevaccineerd is tegen het coronavirus of de basisserie nog niet heeft afgerond. En het gaat om de herhaalprik, voor iedereen van 12 jaar of ouder die na 18 september 2022 nog geen herhaalprik heeft gehaald. Ook voor deze vaccinaties is het maken van een afspraak niet nodig.