GGD gaat twee prikbussen inzetten in Alphen aan den Rijn: ‘Fijnmazig maatwerk’

Foto: Mike Mourits

ALPHEN AAN DEN RIJN - Ondanks dat Alphen aan den Rijn beschikt over een grote vaccinatielocatie, gaat GGD Hollands Midden toch twee prikbussen inzetten. Bij zalencentrum De Bron aan de Troubadourweg en naast naast snackbar Ouderwets Sam Sam bij de Rijnstreekhal staat vanaf volgende week iedere week een prikbus.

'De tijd van het grootschalig, massale vaccineren heeft inmiddels plaatsgemaakt voor fijnmazig maatwerk. Dat betekent vaccineren in wijken en woonkernen', legt een woordvoerder van GGD Hollands Midden uit. De gezondheidsdienst ziet dat de inzet van prikbussen helpt om meer mensen een coronavaccin te laten halen. 'De ervaring leert dat mensen die nog geen gelegenheid hadden nu toch langskomen. Soms was de afstand naar de vaste locatie een probleem en/of had men geen vervoer.'

Vanaf vrijdag 1 oktober staat er een iedere vrijdag tussen 12.00 en 18.00 uur een prikbus bij zalencentrum De Bron, op de parkeerplaats bij de ingang. Vanaf zaterdag 2 oktober staat er iedere zaterdag tussen 12.00 en 18.00 uur een prikbus naast snackbar Ouderwets Sam Sam. 'In overleg met de gemeente Alphen aan den Rijn hebben we gekeken naar standplaatsen waar we nog 'vaccinatiewinst' is te behalen, waar de vaccinatiegraad wat achterblijft', legt de woordvoerder uit.

Nieuwe Sloot

De grote vaccinatielocatie bij tennisvereniging Nieuwe Sloot blijft daarnaast ook geopend. 'Daar kunnen mensen naast Pfizer eveneens een Janssen-vaccin krijgen. Op de vaste locatie is het ook mogelijk om zonder afspraak een prik te halen.'

Ook in Hazerswoude-Rijndijk zet GGD Hollands Midden iedere week een prikbus in, op donderdagen tussen 11.00 en 17.00 uur aan het Frederik van Eedenplein. In Boskoop staat er iedere zondag tussen 11.00 en 17.00 uur een prikbus aan het Westpark, bij de bouwmarkt.

Rectificatie: GGD Hollands Midden meldde eerder dat er een prikbus naast snackbar De Haven aan de Eikenlaan zou komen te staan, maar dat moet snackbar Ouderwets Sam Sam zijn.