Gluren bij de Buren zoekt acts en huiskamers voor wintereditie

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Gluren bij de Buren komt voor de zesde keer naar Alphen aan den Rijn. De organisatie is op zoek naar lokale podiumkunstenaars van allerlei disciplines en gastvrije bewoners uit de gemeente die de optredens bij hun thuis willen laten plaatsvinden.

Het amateurkunstenfestival, met een wintereditie op zondag 5 februari, verlaagt drempels voor ontmoetingen in de wijk en biedt een podium aan lokale acts. Na twee jaar zonder wintereditie zoekt Gluren bij de Buren in 2023 weer de intimiteit van de met koffiedampen gevulde huiskamers op. Elke act geeft drie optredens van een half uur, vrij toegankelijk voor publiek. Zo kunnen buurtgenoten en liefhebbers een eigen route door de stad samenstellen en van optreden naar optreden hoppen.

Acts en huiskamers

Organisator Stichting De Bühne moedigt allerlei soorten podiumkunstenaars aan om het vloerkleedpodium te betreden: van rappers tot jazzbands, goochelaars tot verhalenvertellers en van balletdansers tot spoken word-artiesten. Het formaat van de huiskamer maakt niet uit. Zowel vrijstaande boerderijen als knusse studentenkamers kunnen aangemeld worden.

Programmamaker Rosalie Schuitemaker: ‘Gluren bij de Buren is elke editie weer een groot succes. In alle kernen van gemeente Alphen aan den Rijn is het elke editie weer ontzettend gezellig. Het is duidelijk zichtbaar dat dit leeft onder de buurtbewoners. Laten we alle huiskamers weer omtoveren tot podium en er een mooie gastvrije editie van maken.’

Praktisch

Aanmelden van een huiskamer of act kan tot en met zondag 18 december op www.glurenbijdeburen.nl. Gluren bij de Buren is zondag 5 februari van 12.00 tot 17.00 uur. Toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage is welkom.