Gepubliceerd op 04 September 2019 om 17.41 uur

Gratis uitrijkaart voor automobilisten bij aankoop in Alphens stadshart

ALPHEN AAN DEN RIJN - De kans is groot dat mensen die voor een leuk bedrag iets kopen in een winkel in het Alphense centrum, een gratis uitrijkaart krijgen voor het parkeerdak van De Aarhof of de parkeergarage onder het gemeentehuis en Castellum. De gemeente Alphen heeft met winkeliers afgesproken dat zij uitrijkaarten mogen kopen van de gemeente en die gratis kunnen verstrekken aan hun klanten bij een aankoop.

Het is aan de winkeliers of horecagelegenheden om zelf te bepalen bij welk bedrag zij een uitrijkaart uitdelen. De kaart is een jaar geldig. Iemand die op dat moment met de fiets naar het stadshart is gekomen, kan de uitrijkaart bewaren. De overkoepelende winkeliersvereniging verwacht dat (vrijwel) alle winkeliers deelnemen.

1 oktober

De ondernemers en de gemeente Alphen hebben de hoop dat door deze actie meer mensen naar het Alphense stadshart komen. De prijs die winkeliers betalen voor een uitrijkaart ligt nagenoeg gelijk aan het bedrag dat een automobilist op dit moment gemiddeld betaald voor parkeren in Alphen, meldt wethouder Gert-Jan Schotanus (Nieuw Elan). Om die reden zal de gemeente Alphen er financieel niet bij in schieten, is zijn verwachting.

Wanneer de actie van start gaat is nog niet bekend, maar uiterlijk 1 oktober. 'En alles wat eerder lukt is mooi meegenomen', aldus Gerard van der Klaauw, voorzitter van centrummanagement Alphen aan den Rijn. Ondernemers hebben al jarenlang de wens om gratis te kunnen parkeren in het centrum. Van der Klaauw spreekt van een goede stap in de goede richting. Of ook de wekelijkse markt mee gaat doen aan de actie is nog niet bekend.

Hieronder kun je het radio-interview met wethouder Gert-Jan Schotanus en centrummanagementvoorzitter Gerard van der Klaauw beluisteren.
advertentie
 
advertentie