Groene Hart Koerier voorlopig gered: de krant valt ook in 2023 op de deurmat

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De Groene Hart Koerier blijft ook in 2023 op de mat vallen in de dorpen van de voormalige gemeente Rijnwoude. Het einde leek na bijna zestig jaar in zicht voor het huis-aan-huisblad, maar een handreiking vanuit de gemeente Alphen aan den Rijn biedt voorlopig uitkomst.

Het wegvallen van de gemeentelijke berichten in de Groene Hart Koerier zorgde voor een gapend gat in de begroting. In november werd onder leiding van de PvdA een amendement ingediend tijdens een raadsvergadering, waarin werd voorgesteld om 75.000 euro beschikbaar te maken voor het ondersteunen van huis-aan-huisbladen die de sociale samenhang in wijken en kernen versterkt. Dat voorstel kon rekenen op een ruime meerderheid in de Alphense gemeenteraad.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de Groene Hart Koerier duidelijk gemaakt dat deze financiële steun voor slechts een jaar geldt. In dat jaar dient het huis-aan-huisblad een plan op te stellen voor de toekomst. 'Zodat eind 2023 kan worden vastgesteld dat de krant het ook zonder deze steun kan redden', aldus de Groene Hart Koerier.

Over dat plan gaat het bestuur van het huis-aan-huisblad zich de komende tijd buigen. Duidelijk is al wel dat de Groene Hart Koerier meer zichtbaar moet worden en het verspreidingsgebied zal moeten vergroten. 'Om meer mensen kennis te laten maken met de 'sociale cohesie' die het blad met zich meebrengt.'

Lees ook: Het is vijf voor twaalf voor Groene Hart Koerier: ‘Spaarpot bijna leeg’