Groene inspiratiemarkt met proeverijtjes, workshops en pop-up store in bibliotheek

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het Huis van Duurzaamheid pakt zaterdag 22 april weer uit met een Groene inspiratiemarkt in Bibliotheek Alphen-Centrum. Proeverijtjes, voorleesfeestjes, mini-workshops en een Rad van Voortuin. Van 10.00 tot 15.00 uur kan jong en oud ontdekken hoe we samen ons leven duurzamer, gezonder en gelukkiger kunnen maken.

Patricia Lärche en Dewi Visser, programmacoördinators voor het Huis van Duurzaamheid, zetten de tweede editie van de markt met 25 samenwerkingspartners op poten.

Lärche: 'Het thema dit jaar is "Zaaien voor de toekomst". Elke kleine of grote stap richting een duurzamere leefstijl is een investering in morgen. Op de markt vind je onder andere kramen met eetbare planten voor je tuin, lokale streekproducten, bijenhotels, duurzame huishoud- en verzorgingsproducten en boeken over ecologisch moestuinieren'

Pop-up store

Programmacoördinator Visser vult aan: 'In de pop-up store met tweedehands kleding kun je shoppen en je kapotte kleding laten maken. Neem een plattegrond van je tuin mee (schaal 1:50) als je gebruik wilt maken van de gratis schetsservice voor een klimaatbestendige tuin. Of laat je adviseren over energie besparen, duurzaam verbouwen en subsidieregelingen van de gemeente.'

Bij de kraampjes krijgen de bezoekers tips om minder afval te produceren, vaker vegetarisch te eten en hun leefomgeving te vergroenen. Kinderen kunnen meedoen aan activiteiten als zaadbommen maken, yoga en schminken. Ondertussen klinkt livemuziek en is de geur van hapjes en drankjes te ruiken. De markt en alle inloopactiviteiten zijn gratis. Aanmelden is niet nodig, inschrijven voor de activiteiten kan op de markt zelf.

Helpen

De organisatie kan nog vrijwilligers gebruiken die helpen met opbouwen en afbouwen van de markt, catering, assisteren bij workshops, toezicht houden en fotograferen. Aanmelden kan via de website van Bibliotheek Rijn en Venen.