Groene rook: Zwammerdam promoveert definitief naar derde klasse

Foto: Zwammerdam.net

ZWAMMERDAM - Het hoge woord is eruit: Zwammerdam speelt komend seizoen in de derde klasse. Houtwijk, tegenstander in de nacompetitiefinale, heeft geen beroep aangetekend tegen de beslissing van voetbalbond KNVB om het gestaakte onderlinge duel om te zetten in een 1-0 overwinning voor de Dammenaren. Promotie is daardoor een feit voor de ploeg van trainer Erwin van der Zee.

Vorig weekend stapte Houtwerk van het veld, omdat de Hagenaars vonden dat invaller Kubilay van Oosten onterecht een tweede gele kaart had gekregen van scheidsrechter Orlando Fonseca. Opvallend genoeg had een teamgenoot hetzelfde nummer op zijn broekje staan, wat mogelijk tot verwarring leidde. Zwammerdam stond op het moment van spelen met 1-0 voor.

Op het bondsbureau in Zeist besloot de aanklager amateurvoetbal afgelopen dinsdag die tussenstand ook in het eindresultaat om te zetten. En aangezien Houtwijk niet binnen drie dagen besloot in beroep te gaan, is de uitspraak nu onherroepelijk. Dankzij de zege verlaat Zwammerdam na dit seizoen de vierde klasse op zaterdag en mag het een afdeling hoger uitkomen.

Bekijk hieronder een samenvatting van de gestaakte wedstrijd Zwammerdam - Houtwijk.