Groene vakbeurs Plantarium|GROEN-Direkt in de startblokken

HAZERSWOUDE-DORP - Plantarium|GROEN-Direkt staat in de startblokken. Woensdag 24 en donderdag 25 augustus is de groene vakbeurs geopend voor inkopers van tuinplanten.

De mobiele beurshallen zijn opgebouwd en met nog precies een week te gaan, liggen de voorbereidingen op schema, laat beursdirecteur Linda Hoogendoorn weten. 'De bezoeker staat een mooie en groene vakbeurs te wachten waar het prettig zaken doen is en relaties gelegd kunnen worden. De vakbeurs is een unieke gelegenheid voor de professionele inkoper van buitengroen.'

Plantarium|GROEN-Direkt is tot de laatste meter bezet. De totale beursoppervlakte is 22.500 vierkante meter. Tweehonderd standhouders vullen een deel van deze ruimte. Op het centrale plein is een presentatie van de inzendingen voor de nieuwighedenkeuring. De rest van de ruimte wordt ingenomen door de GROEN-Direkt Najaarsbeurs. Deze monsterbeurs bestaat uit vijfduizend monsterpartijen, een conceptplein en de voorverkoop van kerstbomen.

Keuringen

Op het nieuwighedenplein worden 57 nieuwe planten en marktintroducties gepresenteerd. In de nieuwe opzet zijn er drie categorieën waarin planten worden gekeurd: beste marktintroductie, beste KVBC nieuwigheid en bezoekersfavoriet.

De eerste twee beoordeelt een jury dinsdag. De uitslag wordt bekend gemaakt tijdens de opening woensdag om 9.00 uur. Voor Bezoekersfavoriet kunnen de bezoekers hun stem uitbrengen op tien planten die de beursorganisatie nomineerde uit de aanmeldingen voor Beste marktintroductie. De Bezoekersfavoriet wordt aan het einde van de beurs op donderdag om 16.00 uur bekend gemaakt.

Lees ook: Vakbeurzen Plantarium en GROEN-Direkt gaan officieel samen