Groot deel van centrum Zwammerdam gaat op de schop voor groot onderhoud

Foto: Jeron Groeneveld
Foto: Gemeente Alphen aan den Rijn

ZWAMMERDAM - Een groot deel van het centrum van Zwammerdam gaat in de aankomende maanden op de schop vanwege groot onderhoud. De eerste werkzaamheden starten later deze maand, in juli 2022 moet het gehele project zijn afgerond.

De reconstructie beslaat het gebied van de Brugstraat, Kerklaan, Kerkplein, Kerkstraat, Molenstraat, Plein, Swadenburgerdam en Burgemeester Hoogenboomstraat. Een groot deel van de dorpskern wordt opnieuw ingericht en het riool, de bestrating en het groen worden waar nodig vervangen.

De eerste werkzaamheden starten op 23 augustus. Dan worden er twee parkeerplaatsen aangelegd aan de Vosholstraat en Buitendorpstraat. Aan die laatste straat wordt ook een ketenterrein ingericht, waar bouwketen komen te staan. Vervolgens wordt er van 6 september tot en met 17 oktober gewerkt aan de Molenstraat.

Verschillende fases

In de aankomende maanden wordt er in verschillende fases gewerkt in het dorp, waarbij iedere keer een ander stuk van het centrum onder handen wordt genomen. Als alles volgens planning verloopt moeten de werkzaamheden in juli 2022 klaar zijn.