Grootste daling nieuwe coronabesmettingen sinds recordweek in december

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Het aantal nieuwe coronabesmettingen is afgelopen week voor de vierde week op rij afgenomen. 177 mensen testten positief. Dat waren er een week eerder 323. Deze afname van zo'n 45 procent is de grootste daling sinds medio december, toen in de gemeente Alphen aan den Rijn 600 besmettingen werden geregistreerd.

Uit de weekrapportage van de GGD blijkt dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is gehalveerd van vier naar twee. Het dodental bleef gelijk: zes vorige week en zes deze week. Wel noteerde Alphen een recordaantal geregistreerde corona-overlijdens op één dag. Afgelopen dinsdag berichtte de gezondheidsdienst over vier doden. Sinds de tweede (gedeeltelijke) lockdown half oktober werd afgekondigd, zijn 56 mensen overleden.

In de rest van de regio daalde het aantal nieuwe coronabesmettingen en -ziekenhuisopnames opnieuw. Hollands Midden registreerde 1679 positieve tests (vorige week: 2524) en 35 ziekenhuisopnames (vorige week: 35). Het aantal sterfgevallen steeg wel flink: 49 afgelopen week, 29 een week eerder.

Lees ook: GGD regio Alphen begonnen met vaccineren: 'Jippie, kom maar op met dat ding'