Grootste Molukse festival van Nederland swingt in Alphen aan den Rijn: ‘Sama Sama betekent samen, hoort ook saamhorigheid bij’

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN – Tijdens het grootste Molukse festival van Nederland swingde het publiek in Alphen aan den Rijn erop los aan de Zegerplas ondanks het wisselvallige weer. Het Sama Sama Maluku Festival op zondag 7 juli trok naast paraplu’s ook veel bekijks. ‘Iedereen vindt het leuk, gezellig en is dankbaar. Sama Sama betekent samen, dus daar hoort ook saamhorigheid bij’, vertelt Maudy Dias van de organisatie.

Bezoekers van het festival konden genieten van muziek van verschillende Molukse artiesten en rondkijken bij marktkraampjes. Er stonden lange rijen voor de catering met onder andere Molukse hapjes.

Ouderen in het zonnetje gezet

De organisatie van het festival zette Molukse ouderen in het zonnetje op het VIP-dek waar ze droog konden zitten, genieten van de festiviteiten en werden met drinken en Molukse lekkernijen. ‘Ze genieten volop en daar doen we het voor. Bij elke lach van hun gaat ons hart open’, zegt Dias.

Chicago Funk bracht een tribute aan Earth, wind and fire. De tributeband deed mee aan het tv-programma Battle of the bands. ‘De mensen hebben ondanks het weer genoten, want de paraplu’s gingen heen en weer. Het was één groot feest, echt te gek om te zien. De jongeren zongen uit volle borst mee bij alle nummers’, vertellen zangers Clifton, Clayton en Nigel.

Lees ook: Grootste Molukse festival van Nederland in aantocht, 6000 bezoekers verwacht