Gepubliceerd op 25 Oktober 2018 om 10.06 uur

Grote brand Boskoop: bewoner en hond uit huis gered, woning verloren gegaan

BOSKOOP - De bewoner en diens hond waren nog in de woning aanwezig toen woensdag aan het einde van de middag een grote brand uitbrak. Brandweerlieden zijn met perslucht het huis aan het Rijneveld in Boskoop binnengegaan en konden de bewoner en zijn hond redden uit het brandende huis. De man is zwaargewond, met brand- en rookverwondingen, overgebracht naar het ziekenhuis. De hond is bij buurtbewoners ondergebracht. Dat meldt de politie.

Het is nog onbekend hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Dat moet de recherche onderzoeken. Al snel werd duidelijk dat de schuurtjes, inclusief geparkeerde auto’s en oldtimers, achter de woning als verloren moesten worden beschouwd. De brandweer probeerde nog de woning te redden, maar omdat het vuur en de rook zo heet was, heeft de brand ook de woning verwoest. Het dak werd opengebroken om de vlammenzee te bestrijden. Ook het huis is afgebrand.

Dit artikel gaat verder onder deze televisiereportage over de grote brand in Boskoop

Waar de brand is ontstaan, is ook niet bekend. Behalve dat het in de schuur is begonnen. De brand was te heet en heftig om dat te kunnen achterhalen, meent de brandweerwoordvoerder. In de schuren stonden gasflessen die de brand alleen maar hebben versneld. Bij de brand is ook asbest vrijgekomen, maar alle asbestdeeltjes zijn op het terrein gebleven. Daardoor zijn er geen aanvullende maatregelen nodig voor de omgeving. Ook de buren konden ‘s nachts thuis slapen.

Lees ook: Grote brand verwoest woning en meerdere schuren aan Rijneveld in Boskoop

 Foto: 112Boskoop

Foto: Studio Alphen

Foto: Studio Alphen

advertentie
.
advertentie