Zeer grote brand in loods vol tractoren van Vermeulen Groep langs Hoogeveenseweg

BENTHUIZEN/HAZERSWOUDE-DORP - Een grote loods van Vermeulen Groep, langs de Hoogeveenseweg (N209) tussen Hazerswoude-Dorp en Benthuizen, staat in lichterlaaie. Het bedrijf is gespecialiseerd in de uitvoering van wegwerkzaamheden. In de schuur staan tractoren.

De loods bestaat uit twee delen. Het achterste deel moet als verloren worden beschouwd, maar de brandweer probeert te voorkomen dat het vuur overslaat naar het voorste gedeelte. 'We proberen de muur tussen beide delen als stoplijn te gebruiken', legt een woordvoerder van de brandweer uit.

Brandweerlieden proberen met man en macht het vuur te blussen. De brandweer heeft opgeschaald naar 'zeer grote brand' en is met veel materieel ter plaatse.

Niet onder controle

In de wijde omtrek zijn dikke zwarte rookwolken te zien. 'In het begin was heel veel rook zichtbaar. Dat is nu minder, maar de brand is nog niet onder controle', aldus de zegsvrouw om 12.30 uur. Ruim een uur later ging het mis. De brandweer had een deel van de loods gesloopt om extra blusruimte te creëren.

Niet veel later heeft de scheidingsmuur het begeven en is de brand overgeslagen naar het andere deel. In dat gedeelte liggen autobanden opgeslagen. 'Dat kan zorgen voor veel stank', waarschuwt de brandweer om 14.15 uur.

Ramen en deuren

De brand werd zondag omstreeks 10.30 uur geconstateerd. Over de oorzaak is nog niks bekend, niemand raakte gewond. Omwonenden die last hebben van de rook, worden geadviseerd om ramen en deuren te sluiten. De provinciale weg is in beide richtingen afgesloten tussen de rotonde bij Benthuizen en de rotonde met de Gemeneweg.

Onze fotoserie bekijken? Scroll dan door de foto's heen. Dat kun je doen door op het pijltje in de foto te klikken. Hieronder zijn videobeelden van de zeer grote brand te bekijken.