Gepubliceerd op 17 November 2019 om 10.58 uur

Grote reus PKC rekent in eerste vijf minuten al af met debutant Tempo

ALPHEN AAN DEN RIJN - 'We zullen een aantal zaterdagen gaan meemaken die niet zo leuk zijn', kondigde Tempo-routinier Martin Steenbeek aan de vooravond van de Korfbal League al aan. Dit weekend was zo'n zaterdag. PKC uit Papendrecht, de vicelandskampioen en volgens velen de beste korfbalploeg ter wereld, won met 32-20.

Na iets meer dan vijf minuten was de wedstrijd al beslist en had PKC een 8-1 voorsprong genomen. Toen Tempo dreigde te ver terug te komen, gaf PKC bij een 9-5 stand weer even gas en liet de stand oplopen naar 16-6, om in de tweede helft zelfs uit te lopen naar een 26-10 voorsprong. In de slotfase liet PKC de teugels weer vieren en kon Tempo zichzelf terugknokken tot een acceptabele uitslag. Positief is wel dat Tempo voor de tweede week op rij de 20 doelpunten-grens passeert.

'PKC is gewoon vele malen beter dan dat wij zijn', erkende Elma Schreuder na afloop. 'Wij wilden goede aanvallen spelen en verdedigend het PKC zo moeilijk mogelijk maken. Dan zouden we aan het einde van de wedstrijd wel zien wat er op het scorebord staat. Voor ons was het de schade beperkt houden, zij hebben dik en dik verdiend gewonnen.'

Doelpuntenmakers Tempo: Jelle Steenbeek (7x), Edwin van der Weijde (5x), Rosanne Wolvers (3x), Tom Steenbeek (2x), Elma Schreuder (2x), Evelien de Feijter-Arnold.

Hieronder kun je de samenvatting van PKC - Tempo bekijken, die vanaf maandagavond ook drie dagen lang op televisie wordt uitgezonden door Studio Alphen, evenals het interview met Elma Schreuder door PKC TV.
advertentie
 
advertentie