Grote speeltuinen openen de deuren weer met aangepaste huisregels

Foto: Speeltuinvereniging Vreugdeoord

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Een aantal grote speeltuinen in de gemeente Alphen aan den Rijn was vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus afgesloten. Inmiddels openen steeds meer speeltuinen de deuren weer, waarbij spelende kinderen zich aan een aantal richtlijnen moeten houden.

Speeltuinvereniging Vreugdeoord aan de Vorselenburgstraat in Alphen aan den Rijn is alweer een aantal dagen geopend. De speeltuin is iedere dag van 09.00 tot 18.00 uur toegankelijk. Kinderen met verkoudheidsklachten dienen thuis te blijven en kinderen ouder dan 12 jaar moeten tijdens het buitenspelen anderhalve meter afstand van elkaar houden.

Bij het betreden van de speeltuin dient iedereen de handen te wassen bij de buitenkraan, daarnaast mag er maximaal één ouder of verzorger als begeleider mee met een kind of groepje kinderen.

Speeltuin Kindervreugd

Aan de Hugo de Grootstraat is de Alphense speeltuin Kindervreugd sinds dinsdag weer geopend. Bij die speeltuin geldt een maximale leeftijd van 12 jaar, er mogen maximaal 20 kinderen tegelijk in de speeltuin aanwezig zijn.

Ouders en verzorgers mogen de speeltuin niet in, behalve ouders en verzorgers van kinderen tot en met groep 2 van de basisschool. In dat geval mag er maximaal één begeleider per kind of gezin aanwezig zijn.

Ook bij deze speeltuin dient iedereen bij binnenkomst de handen te wassen bij de buitenkraan en iedereen met verkoudheidsklachten wordt verzocht niet naar de speeltuin te komen.