Halloweenoptocht in Alphen kan dit jaar toch doorgaan

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het leek er even op dat de Halloweenoptocht in het Alphense centrum dit jaar niet door zou gaan, maar inmiddels is de handschoen door anderen opgepakt. Op vrijdag 26 oktober kunnen kinderen opnieuw griezelen tijdens de optocht. Vorig jaar deden nog zo'n 500 verklede en geschminkte kinderen mee aan het populaire evenement.

Stichting Verenigde Ondernemingen Centrum (VOC) organiseerde de spooktocht de afgelopen jaren. Dit jaar is besloten om dat niet te doen, omdat het budget voor dergelijke activiteiten op een andere manier wordt besteed. Zo werd eerder dit jaar het Romeins Weekend georganiseerd in het centrum van Alphen aan den Rijn. 

Alphenaar Jeroen de Nie, onder andere van de Fantasie Compagnie, heeft besloten om de organisatie van de optocht op zich te nemen. 'We werden als organisatie zoveel getagd op Facebook met de vraag of wij niets iets konden doen', zegt De Nie. 'Wij dachten: waarom niet? We hebben een hoop mooie plannen, onder andere met acteurs en een hoop leuke punten waar de deelnemers snoep kunnen halen.'

De optocht wordt op vrijdag 26 oktober van 19.30 tot 21.30 uur georganiseerd in het centrum van Alphen aan den Rijn. De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers om het evenement mogelijk te maken.