Hattrick Kees Tol brengt Alphense Boys langs Emmen

Foto: Arjan de Graaf

ALPHEN AAN DEN RIJN - Alphense Boys gaat met een 4-1 overwinning op Emmen de winterstop in. Vijf van de laatste zes wedstrijden werden gewonnen door de Alphenaren. In de stand om de tweede periodetitel staat de formatie van trainer Hein van Heek op de tweede plek met negen punten uit vier wedstrijden. JOS/Watergraafsmeer heeft één puntje meer.

Kees 'Pier' Tol was bij alle vier de doelpunten betrokken. De spits gaf de assist op de 1-0 van Kasper Michel en scoorde zelf in het slothalfuur 2-0, 3-0 en 4-1. 'Als we iets zuiverder in de eindpass waren geweest, had ik misschien wel zeven doelpunten gemaakt', zegt Tol, die met elf doelpunten als clubtopscorer de winterstop ingaat. 'Het is balen dat we vorige week niet wonnen, dan hadden we er zeven op rij gepakt. Maar we hebben de aansluiting met de top weer gevonden.'

'3 januari vliegen we naar Lissabon om ons voor te bereiden op de tweede seizoenshelft', kondigt Van Heek aan. Op zondag 19 januari is de eerstvolgende competitiewedstrijd.

Scoreverloop Alphense Boys - Emmen 4-1 (1-0): 1-0 Kasper Michel, 2-0 Kees Tol, 3-0 Kees Tol, 3-1 Raphael Ngendakumana, 4-1 Kees Tol.

Hieronder zijn de radio-interviews met Hein van Heek, Kees Tol en Pepijn Kooij te beluisteren.