Hazerswoude-Rijndijk krijgt eigen Repair Café in kringloopwinkel

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - Wat te doen met spullen die er geen zin meer in hebben? Gooi ze niet weg, maar neem ze op de tweede donderdag van de maand mee naar Kringloopwinkel Hazerswoude. Hier start donderdag 9 juni het Repair Café van Hazerswoude-Rijndijk en omstreken.

Handige vrijwilligers lossen, samen met de inbrenger, allerhande kwaaltjes op. Elektrische apparaten die het niet meer doen; fietsen met een lekke band; klokken die niet meer lopen en kleding met een gaatje. Elke tweede donderdag van de maand, met uitzondering van augustus en december, zitten tussen 10.00 en 12.00 uur op Rijndijk 53a (tegenover de Scheepjeskerk) vrijwilligers klaar met advies.

'De vrijwilligers van het oorspronkelijke Repair Café bij 'zusje' Kringloopwinkel Alphen vinden het zo leuk dat ze niet lang na hoefden te denken op de vraag of ze ook in Hazerwoude wilden helpen,' zegt Jolanda Neijman, staffunctionaris van Stichting Kringloop Alphen aan den Rijn. 'We zoeken alleen nog een vrijwilliger die handig is op de naaimachine.'