Hazerswoudse Boys en Alphia, twee belangrijke outsiders voor kampioenschap

Foto: Joost van Steen (JoostvanSteen.nl)

HAZERSWOUDE-DORP/ALPHEN AAN DEN RIJN - SJC uit Noordwijk is de torenhoge favoriet voor het kampioenschap in de 4e Klasse A. Hazerswoudse Boys wordt getipt als belangrijkste outsider, samen met Koudekerk overigens. In de 3e Klasse A moet Reeuwijk kampioen worden, maar Alphia en Aarlanderveen lijken het meest nadrukkelijk op de loer te liggen.

Met name Angelo Leverock aast op promotie. 'Dat is wel de bedoeling', bekent de oefenmeester van Alphia. 'Maar veel ploegen hebben zich versterkt met allerlei spelers uit de regio. Dus ik verwacht dat negen ploegen gaan vechten om het kampioenschap.' Zelf telt Alphia met Dennis Boer, Nick Klerks en Marwan Fennich drie aanwinsten.

'De doelstelling van de club Alphia is een stabiele derdeklasser te zijn', vervolgt Leverock. 'Maar de spelers en ikzelf willen het hoogst haalbare resultaat. En als we dit seizoen veel winnen, kan het zomaar zijn dat we tweedeklasser worden.'

Promotie

Hazerswoudse Boys is zo ver nog niet. Voor de ploeg van Wilco Wapenaar was het pas de eerste oefenwedstrijd. 'Wij zijn nog niet toe aan negentig minuten voetbal. Dat had ik al verwacht, maar je moet een keer starten en dat hebben we vandaag gedaan tegen een goede tegenstander. Daar ben ik blij mee', zegt Wapenaar.

Ook Hazerswoudse Boys heeft maar één doel. 'Promotie', antwoordt de oefenmeester, die een aantal oud-jeugdspelers zag terugkeren van Alphense Boys en ARC en meerdere gestopte oud-eerste elftal-spelers weer tot zijn beschikking heeft omdat zij zich weer beschikbaar stellen voor selectievoetbal.

Scoreverloop Hazerswoudse Boys - Alphia 1-3 (0-1): 0-1 Sander Egberts, 0-2 Dennis Boer, 0-3 Dennis Boer 1-3, Leo de Ruiter.

Hieronder is de samenvatting van Hazerswoudse Boys - Alphia te zien, die Studio Alphen vanaf maandagavond ook drie dagen lang uitzendt op televisie in het programma Sport Lokaal. Onder de samenvatting kun je volledige interviews met Angelo Leverock, Dennis Boer, Wilco Wapenaar en Ties Thijssen bekijken.