Gepubliceerd op 19 Februari 2020 om 17.00 uur

Hefbrug in Boskoop opnieuw dicht: één weekend in mei, vier weken in zomer

BOSKOOP - In het weekend van 2-3 mei en van 12 juli tot en met 8 augustus wordt de hefbrug in Boskoop opnieuw afgesloten. De provincie Zuid-Holland voert dan de aanvullende reparatiewerkzaamheden aan de oeververbinding uit.

Vorig jaar oktober werd de hefbrug op stel en sprong afgesloten omdat de brugconstructie niet veilig was en zou kunnen bezwijken. Na 41 dagen waren de nodige noodreparaties gedaan en kon de brug weer open. Provinciegedeputeerde Floor Vermeulen (VVD) kondigde toen al aan dat de brug in 2020 opnieuw dicht moet voor het resterende werk.

In het eerste weekend van mei worden de zogeheten rechthoudkabels van de hefbrug vervangen. In de zomervakantie zijn onder meer de kooiladders en hijskabels aan de beurt.

Pontonbrug

Het scheepvaartverkeer wordt niet stilgelegd tijdens de werkzaamheden, met uitzondering van 18 en 19 juli. Op alle andere dagen gaat de brug op gezette tijden open. Voor fietsers en voetgangers komt een pontonbrug in de Gouwe te liggen die open en dicht kan voor schepen.

De provincie meldt woensdag tot nu toe elf schadeclaims te hebben ontvangen vanwege de stremming afgelopen najaar. Voor de afhandeling van de schadeclaims wordt een nadeelcompensatieregeling in het werk gesteld.

Lees ook: Alphense hefbrug dit jaar één week afgesloten vanwege corrosie en roest

advertentie
 
advertentie