Hefbrug in Boskoop vanaf zondag vier weken dicht, dit is waarom

Gepubliceerd op 11 juli 2020 om 14.43 uur

BOSKOOP - De Boskoopse hefbrug is vanaf zondag vier weken afgesloten. Dat is een direct gevolg van de zes weken lange plotselinge afsluiting vorig jaar, toen bleek dat de oeververbinding niet veilig was.

'We hebben de brug toen zo snel mogelijk veilig gemaakt voor gebruik. Dus alleen het strikt noodzakelijke is gedaan, de rest niet', legt Peter Schoteldraaijer van de provincie Zuid-Holland uit.

De kooiladders worden vervangen. Die zijn afgelopen najaar gedeeltelijk verwijderd omdat de trappen waren aangetast door corrosie. De brug krijgt een nieuw likje verf en kleine schade aan het brugdek wordt hersteld. Dat moet voor de winter gebeuren, want bij vorst kan het beweegbare deel van de brug verder beschadigd raken.

Pontonbrug

Het scheepvaartverkeer wordt niet stilgelegd tijdens de werkzaamheden, met uitzondering van 18 en 19 juli. Op alle andere dagen gaat de brug op gezette tijden open. Voor fietsers en voetgangers komt een pontonbrug in de Gouwe te liggen die open en dicht kan voor schepen.

De werkzaamheden staan gepland tot en met zaterdag 8 augustus. Als het weer meezit en de wind - op veertig meter hoogte - speelt geen parten, kan de brug eerder dan gepland opengaan. 'Maar daar gaan wij niet vanuit', tempert Schoteldraaijer de verwachting.

Hieronder is het radio-interview met Peter Schoteldraaijer te beluisteren. Namens de provincie Zuid-Holland, die eigenaar van de hefbrug is, coördineert hij de werkzaamheden.

advertentie advertentie