Het afgelopen jaar in beeld: Studio Alphen Jaaroverzicht 2019

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)/Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Het jaar 2019 zit er bijna op. Zoals ieder jaar blikt Studio Alphen terug op alle hoogte- en dieptepunten van de voorbije twaalf maanden in het Studio Alphen Jaaroverzicht.

In het overzicht komen uiteenlopende onderwerpen voorbij. Zo werd in februari een dubbele villa zo'n vijftig meter verplaatst in de Prins Hendrikstraat in Alphen aan den Rijn. Speelgoedwinkel Van Dam verdween na 112 jaar uit Boskoop en de zomer stond in het teken van warme dagen en de eikenprocessierups, die menigeen jeuk bezorgde.

Tempo wist voor het eerst in de clubgeschiedenis te promoveren naar de Korfbal League, ARC promoveerde naar de hoofdklasse en de Alphense voetballer Noussair Mazraoui beleefde een krankzinnig slot van het voetbalseizoen.

Boskoopse hefbrug

De plotselinge afsluiting van de Boskoopse hefbrug in oktober drukt een flinke stempel op 2019. Bijna zes weken lang zorgde de afsluiting voor een stremming van de scheepvaart en autoverkeer moest omrijden. En in november raakte burgemeester Liesbeth Spies in opspraak vanwege de lokale gedragscode over inkomsten uit nevenfuncties.

Het Studio Alphen Jaaroverzicht is vanaf tweede kerstdag anderhalve week lang te zien op televisie. Daarnaast is het jaaroverzicht ook online te bekijken.