Het blijft bij Sportgala-nominatie voor Mazraoui en De Groot

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Noussair Mazraoui is woensdagavond met Ajax niet uitgeroepen tot sportploeg van het jaar op het NOS/NOC*NSF Sportgala. De voetballer uit Alphen aan den Rijn was vanwege de halve finaleplek van Ajax in de Champions League genomineerd voor een Jaap Eden. De prestigieuze prijs ging naar het Nederlands vrouwenhandbalteam, dat afgelopen weekend wereldkampioen werd.

Diede Groot greep naast de prijs van beste paralympische sporter. Meervoudig wereldkampioen Jetze Plat (handbiken) ging er met de prijs vandoor. De Groot won in 2019 de Australian Open, Roland Garros, US Open en het wereldkampioenschap. Op Wimbledon verloor de rolstoeltennisster van het Alphense Nieuwe Sloot in de finale.

Wielrenner en veldrijder Matthieu van der Poel werd gekroond tot sportman van het jaar. De sportvrouwprijs ging naar atlete Sifan Hassan. Hugo Haak (baanwielrennen) is sportcoach van het jaar geworden, Keet Oldenbeuving (skateboarden) sporttalent en voormalig toptennisser Richard Krajicek nam de oeuvreprijs in ontvangst.