Het doek valt voor de Jaarmarktestafette in Alphen

Gepubliceerd op 20 mei 2019 om 12.19 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het doek is gevallen voor de Jaarmarktestafette, het hardloopevenement dat op de avond voor de Alphense jaarmarkt werd georganiseerd. Het evenement werd 39 jaar lang georganiseerd door AAV'36.

De atletiekvereniging heeft het besluit genomen vanwege een aantal redenen. 'De afgelopen jaren liepen de deelnemersaantallen en toeschouwers flink terug. Zo ver, dat van een competitie-element amper nog sprake was', meldt AAV'36. Ook het teruglopen van de subsidie- en sponsorgelden en het aantal vrijwilligers noemt de organisatie als redenen voor het besluit.

AAV'36 is voornemens om later een estafetteloop in andere vorm te organiseren. 'Omdat estafettelopen in het bloed zit van een atletiekvereniging heeft AAV’36 de ambitie om in de toekomst een estafetteloop te organiseren op en rondom de atletiekbaan.'

Gondelvaart

Vorig jaar werd al bekend dat de Alphense gondelvaart er ook mee stopt. Stichting Welvarend Alphen aan den Rijn nam dat besluit vanwege het teruglopende aantal deelnemers. Het evenement vond altijd op dezelfde avond als de Jaarmarktestafette plaats.

Lees ook: Organisatie achter Alphense gondelvaart stopt ermee

advertentie advertentie