Gepubliceerd op 08 Maart 2020 om 11.46 uur

Het doek valt voor Tempo: gedegradeerd uit Korfbal League na stunt Groen-Geel

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het Korfbal League-sprookje van Tempo is voorbij. Dat Tempo zou degraderen aan het eind van de rit, zou niemand - ook Tempo zelf niet - verrassen. Maar na de winst van vorige week op DOS '46 maakte iedereen zich op voor een zinderende slotavond tegen Fortuna in Alphen aan den Rijn volgend weekend Maar aan dat geloof kwam zaterdagavond abrupt een eind aan. Niet door Tempo, maar door rivaal Groen-Geel.

Groen-Geel leek zaterdagavond in eigen huis, zoals verwacht, te verliezen van play-offskandidaat Koog Zaandijk. Maar de thuisploeg kwam in de slotfase terug van 13-15 tot 15-15 en scoorde in de laatste seconde de 16-15. Dat bleek de nekslag voor Tempo, dat daardoor niet mocht verliezen van TOP in Sassenheim. Een op voorhand schier onmogelijke opgave. En dat bleek ook (34-18). Daardoor is de laatste speelronde, met voor Tempo een allesbeslissende thuiswedstrijd tegen Fortuna, om des keizers baard. Tempo kan nog wel op evenveel punten als Groen-Geel komen, maar het onderling resultaat is in Tempo's nadeel. Tempo eindigt op de laatste plek in de Korfbal League.

'Ik heb nog geen onvertogen woord gehoord over dit seizoen. Ik denk niet dat iedereen het best vindt dat we degraderen, maar het is zo gelopen. Iedereen heeft zijn stinkende best gedaan om het maximale eruit te halen, maar dit is het', zegt Tempo-coach Wouter Blok over de degradatie van de Alphenaren. Rosanne Visscher voegt toe: 'Het was mooi om de League mee te maken. Ondanks dat we veel verloren hebben, was het leuk. De twee zeges geven het seizoen glans.'

Doelpuntenmakers Tempo: Jelle Steenbeek (6x), Thomas van Haastrecht (4x), Edwin van der Weijde (3x), Martin Steenbeek (2x), Rosanne Wolvers, Rosanne Visscher, Mats Blessing.

Hieronder zijn de interviews met Wouter Blok, Thomas van Haastrecht en Rosanne Visscher te beluisteren.
advertentie
 
advertentie