Historische legervoertuigen rijden op Bevrijdingsdag door Alphen aan den Rijn

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Aanstaande vrijdag rijdt er weer een militaire colonne met historische legervoertuigen door de gemeente Alphen aan den Rijn. De bevrijdingsintocht wordt georganiseerd door verschillende oranjecomités, evenementencomissies en scoutings.

De tocht start vrijdagochtend om 10.00 uur in Aarlanderveen, waarna de colonne rond 11.00 uur aankomt in het Burgemeester Visserpark in Alphen aan den Rijn. Daar wordt door burgemeester Liesbeth Spies het bevrijdingsvuur ontstoken. Om 12.00 uur vervolgt de colonne de tocht richting Hazerswoude-Rijndijk waar rond 13.25 uur het bevrijdingsvuur wordt ontstoken bij de gedenkplaats Bilderdijklaan.

Om 13.50 uur wordt het vuur ontstoken bij begraafplaats Vrederust in Benthuizen, waarna het einde van de rondrit rond 15.00 uur gepland staat in het centrum van Boskoop. Daar wordt het bevrijdingsvuur ontstoken aan de Burgemeester Colijnstraat, gevolgd door een show met militaire voertuigen. De volledige route van de bevrijdingsintocht is te vinden op de website van Alphense Oranje Vieringen.