Hockeyclub Alphen versterkt zich met Poolse international

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het damesvlaggenschip van hockeyclub Alphen heeft een Poolse international vastgelegd voor volgend seizoen. De 19-jarige Aleksandra Dyminska gaat spelen voor de eersteklasser. De speelster komt over van UKHT Tarnowskie Góry, een club uit Polen.

Volgens coach Arnoud Boersma wil Dyminska een betere hockeyster worden en kiest ze er daarom voor om vanuit Polen naar Nederland te verhuizen. 'Ze gaf zelf aan ons niveau beter te vinden dan dat van diverse overgangsklassers. Verder vindt ze ons een hecht en gepassioneerd team en dat wij wij een mooi plan voor haar hebben', verklaart Boersma de komst van de Poolse aanwinst.

Dyminska, die ook assistent-coach wordt bij een van de jeugdteams van 'HCA', is de eerste versterking voor volgend seizoen. Uit het huidige eerste team plakken alle hockeysters er nog een jaartje aan vast. Vanuit de A-junioren stromen vier talenten door.

Spelerscarrousel Alphen

Nieuw: Aleksandra Dyminska (UKHT Tarnowskie Góry).

Nieuw (eigen jeugd): Kristina Hakstege, Juul Meulemans, Floor Schravendeel, Annefloor Verhaagen.

Blijven: Kim Bakker, Gioia Carlettie Talle, Emma Custers, Sophie Custers, Eliza Hakstege, Ruby Macknack, Lois Maring, Jet Molenaar, Anniek van der Schee, Daniek Slof, Marit Trouwborst, Jennifer Verdier.

Weg: -