Hockeyers Swier en Hofman stoppen, Alphen haalt twee talenten terug

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Tijmen Swier en Bas Hofman zwaaien na respectievelijk 12,5 en 10 jaar af bij het vlaggenschip van hockeyclub Alphen. Swier (29) is herstellende van een afgescheurde kruisband, maar keert na zijn zware blessure niet meer terug. Hofman (28) gaat zich meer richten op zijn gezin en maatschappelijke carrière.

In hun kielzog vertrekt ook Storm Wiggers. Hij gaat op zoek naar een andere club. Daar staat de terugkeer van twee oud-jeugdspelers van Alphen tegenover: Daan Auney en Luke Kalksma.

Auney (Klein Zwitserland) en Kalksma (Alecto) stromen vanuit de A-junioren door naar de senioren van 'HCA'. Auney maakte afgelopen seizoen dermate veel indruk dat hij als A-junior had aangetakt bij het eerste team van Klein Zwitserland, dat in de hoofdklasse uitkomt op het hoogste hockeyniveau ter wereld.

Competitiestart in september

Alphen-coach Robbert Groeneveld verwacht dat begin september de nieuwe hockeycompetitie start. 'Tot nu toe trainen we op anderhalve meter en hopelijk worden oefenwedstrijden voor senioren toegestaan vanaf 1 augustus.' Alphen komt uit in de eerste klasse, het vierde hockeyniveau van Nederland.

Groeneveld krijgt volgend seizoen een nieuwe assistent. Tomás Poggio van Deventer gaat aan de slag bij Schaerweijde (vrouwen), dat één niveau hoger dan Alphen uitkomt in de overgangsklasse. Blake Cuckow (onder meer ex-HGC) wordt Groenevelds nieuwe rechterhand.

Spelerscarrousel Alphen (mannen)

Nieuw: Daan Auney (Klein Zwitserland), Luke Kalksma (Alecto).

Nieuw (eigen jeugd): n.v.t.

Blijven: Perre Blaas, Ruben Bootsma, Stijn de Groot, Jasper Habets, Reinhard Haverkamp, Olivier de Klerk, Timothy Lionarons, Bjorn Nusse, Fabia Pastijn, Sander van Perlo, Tom Posthuma, Bob van Rongen, Jur van de Scheur, Maarten Spillenaar, Stijn van de Ven, Daan Verkleij.

Weg: Bas Hofman (stopt), Tijmen Swier (stopt), Storm Wiggers (niet bekend).