Gepubliceerd op 12 Mei 2019 om 19.40 uur

Hockeymannen Alphen: gepromoveerd voor Floris, nu nog kampioen worden voor Floris

ALPHEN AAN DEN RIJN - Afgelopen zomer kwam Floris Wever (21), speler van hockeyclub Alphen, om het leven bij een verkeersongeluk op vakantie. Zijn teamgenoten spraken met elkaar af om dit seizoen voor Floris te promoveren. En dat is gelukt.

Dankzij de 1-5 zege op Noordwijk van zondagmiddag kan Alphen een plek in de top-2 van de 2e Klasse A niet meer ontgaan. De hockeymannen van 'HCA' zijn gepromoveerd naar de eerste klasse en kunnen ook nog kampioen worden. Met nog drie duels te spelen staat Alphen drie punten voor op nummer twee AMVJ.

'Het is geweldig dat we het seizoen op deze manier kunnen afsluiten', vindt doelman Tijmen Swier. Hij is een van de weinigen in deze Alphen-selectie die jaren geleden deel uitmaakte van het Alphen-team dat in de eerste klasse speelde. 'Maar nu willen we ook kampioen worden, voor Floris!'

'Volgend seizoen top-5 in eerste klasse'

Halverwege de eerste helft nam Alphen de leiding in en tegen Noordwijk. Na rust liepen de bezoekers uit naar 0-3. Na de 1-3 van Noordwijk, werd het nog 1-4 en 1-5. 'De doelstelling is behaald', zegt coach Robbert Groeneveld trots. 'We spelen al zo lang in de tweede klasse. We zijn daar nu echt klaar mee', voegt aanvoerder Bob van Rongen toe.

Na de zomer gaat Alphen het een niveautje hoger proberen. De eerste klasse is het vierde hockeyniveau van Nederland. 'Wij gaan het volgend jaar goed doen en meedoen om de top-5. Wij kunnen het eerste klasse-niveau goed aan', weet assistent-coach Tomas Poggio van Deventer zeker, baserend op de vele oefen- en bekerzeges van Alphen dit seizoen op eersteklassers.

Scoreverloop Noordwijk - Alphen 1-5 (1-1): 0-1 Erik Soek, 0-2 Bob van Rongen, 0-3 Olivier de Klerk, 1-3 Rob Bosman, 1-4 Bob van Rongen, 1-5 Reinhard Haverkamp.

Hieronder kun je de radio-interviews met Robbert Groeneveld, Tomas Poggio van Deventer, Tijmen Swier en Bob van Rongen terugluisteren.
advertentie
.
advertentie