Hoekschoppen maken het verschil bij Floreant - Alphense Boys

BOSKOOP/ALPHEN AAN DEN RIJN - Alphense Boys Zaterdag kan gaan trainen op voorzetten en hoekschoppen verdedigen komende week. Maar liefst drie maal scoorde Floreant op die manier tegen de formatie van John Cuvelier. En de Boskopers wonnen, met 3-2.

De ruststand was 0-0. Behalve een strafschop die Alphense Boys had verdiend maar niet werd toegekend, waren er geen momenten van opleving. Na rust vielen er vijf doelpunten. Te beginnen met Jeffrey Hilgeman die voor de verdediger van Alphense Boys kwam en de 1-0 binnenkopte in de 65ste minuut. De gelijkmaker lag binnen een minuut in het net: Jesse Boating, in twee instanties na een goede voorzet van Sahr Kabuta.

Boys' 1-2 was een gelukje. Ruben Rietdijk schoot een vrije trap binnen, maar had niet in de gaten dat het een indirecte vrije trap was. Omdat de keeper van Floreant het speeltuig in de hoek tikte, telde het doelpunt toch; had de sluitpost ervan afgebleven, had het doelpunt niet geteld. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd scoort Floreant tweemaal uit een hoekschop. Ruben Broers schoot de bal uit een scrimmage voor het doel binnen, Lars Verbeek kopte de 3-2 in het net.

Het Floreant van Paul Pikaar slaat door de zege een klein gaatje met de concurrentie en staat steviger op de derde plek in de 4e Klasse A. De Boskopers hebben zestien punten. Nacompetitieconcurrenten Alphense Boys, SJC, Koudekerk en SJC staan allemaal op twaalf punten. Met vijftien punten staat Woubrugge nog wel op de vierde plek.

Scoreverloop Floreant - Alphense Boys Zaterdag 3-2 (0-0): 1-0 Jeffrey Hilgeman, 1-1 Jesse Boateng, 1-2 Ruben Rietdijk, 2-2 Ruben Broers, 3-2 Lars Verbeek.

Hieronder kun je de samenvatting bekijken van Floreant - Alphense Boys die ook drie dagen lang op televisie wordt uitgezonden door Studio Alphen, evenals de interviews na afloop van de wedstrijd met Paul Pikaar, Lars Verbeek (beiden Floreant), Ricky Antoni en Ronald Martin (beiden Alphense Boys):