Hond met zak hondenvoer achtergelaten in Hazerswoude-Dorp

Foto: Dierenambulance Alphen aan den Rijn e.o.
Foto: Politie Alphen aan den Rijn

HAZERSWOUDE-DORP - In de nacht van dinsdag op woensdag is een hond aangetroffen in Hazerswoude-Dorp. Bewoners aan het Westeinde schakelden de politie in, omdat ze de hond niet uit de buurt herkenden.

De melding kwam rond 01.40 uur binnen bij de politie. 'Bij aankomst zagen wij dat de hond trilde, zeer angstig en moeilijk benaderbaar was', meldt de politie. Het gaat om een vrij magere bruine hond, met een bruin met witte vlek op de borst. 'Mogelijk een teefje, ze is vermoedelijk een kruising tussen een labrador en een stafford.'

Medewerkers van de dierenambulance hebben de hond uiteindelijk meegenomen. In de buurt van de hond is een boodschappentas met hondenvoer aangetroffen. 'We hebben helaas nog geen chip bij haar kunnen ontdekken', schrijft de dierenambulance in een bericht. Het baasje van de hond valt op die manier dus niet te achterhalen.

De politie is op zoek naar de eigenaar van de hond. Mensen die meer informatie hebben kunnen contact met hen opnemen via het telefoonnummer 0900-8844.