Honkbal: Alphians wint ondanks 7-1 achterstand, geen vrees voor degradatie uit topklasse

Foto: Pixabay

ALPHEN AAN DEN RIJN - Alphians is zondag goed begonnen aan de tweede seizoenshelft. De eerste wedstrijd na de zomerstop werd met 12-13 gewonnen van Schiedam. En daar zag het halverwege niet naar uit want toen stond Alphians nog met 7-1 achter en bij het ingaan van de laatste innings was de stand nog 7-3.

Maar het kan hard gaan in het honkbal. In de slotfase sloeg Alphians punt na punt en nam een 9-10 voorsprong. Schiedam ging er nog overheen in de achtste inning, naar 12-10. In de laatste slagbeurt greep Alphians zijn laatste kans om wederom op voorsprong te komen en kreeg Marley Martina, Ritchie Tiel en Allen Hazel over de thuisplaat. Schiedam kon op zijn beurt nog één keer proberen om langszij te komen, maar pitcher Tiel gaf Schiedam geen kans.

Alphians staat in de topklasse, het derde honkbalniveau van Nederland, op de zevende plek. De promovendus heeft een ruime voorsprong op de degradatieplekken. 'Ons doel dit seizoen is handhaving omdat veel spelers zijn weggegaan, maar we worden gewoon een stabiele middenmoter', aldus coach Ron Agterberg.

Inningstanden Schiedam - Alphians 12-13 (1-0, 1-0, 0-0, 5-1, 0-1, 0-0, 2-1, 3-7, 0-3). Runs Alphians: Ritchie Tiel (3x), Nigel Mercedes (2x), Allen Hazel (2x), Marley Martina (2x), Tijn Claessen, Jeremy Winkel, Kevin Bakker.

Hieronder kun je het radio-interview met Alphians-coach Ron Agterberg beluisteren.