Hoogenboom helpt ARC aan tweede 1-0 zege op rij

ALPHEN AAN DEN RIJN - Voor de tweede week op rij heeft ARC een competitiewedstrijd met 1-0 gewonnen. Werd vorige week Jodan Boys met minimaal verschil geklopt, zaterdag moest Achilles Veen eraan geloven. Thijs Hoogenboom maakte een kwartier voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd. Samen met SC Feyenoord en FC Rijnvogels deelt de Racing de koppositie in de Hoofdklasse A met zes punten uit twee wedstrijden.

'Dat was zeker geen gemakkelijk doelpunt. Die bal binnenschieten was misschien nog moeilijker dan de assist', stelt aanvoerder Derek Prins. Het was invaller Yassin Kaabouni die in de combinatie met Arjan Ouwendijk de bal in de diepte gespeeld krijgt, laag voorgeeft en zijn pass met een slindigschot gepromoveerd ziet worden tot doelpunt. De buitenspeler was na een verdienstelijk debuut vorige week opvallend genoeg gepasseerd voor dit duel ten favoure van Jordi Tuithof. Al was dat volgens trainer Mark Evers niet zo opvallend.

'Achilles Veen is in mijn ogen titelkandidaat nummer één en moest winnen van ons omdat het vorige week verloren had. Dan weet je dat er ruimtes ontstaan na een uur voetballen als beide ploegen dicht bij elkaar staan. En dan heb ik met Yassin iemand op de bank zitten die heel veel kan brengen in zo'n situatie. En dan is het extra mooi dat het uitkomt en zijn snelheid de 1-0 inleidt', verklaart de oefenmeester zijn keuze om Kaabouni op de bank te laten beginnen.

Scoreverloop ARC - Achilles Veen 1-0 (0-0): 1-0 Thijs Hoogenboom.

Hieronder is de samenvatting van ARC - Achilles Veen te zien, die Studio Alphen vanaf maandagavond ook drie dagen lang uitzendt op televisie in het programma Sport Lokaal. Onder de samenvatting kun je volledige interviews met Mark Evers, Derek Prins en Lars van IJzendoorn bekijken.