Hoorn des Tijds gevuld met nieuwe voorwerpen en afgesloten voor 25 jaar

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het kunstwerk Hoorn des Tijds is vrijdag opnieuw afgesloten voor 25 jaar. De enorme tijdcapsule staat op een nieuwe plek in het Europapark in Alphen aan den Rijn.

Meer dan 100 inwoners uit de gemeente Alphen aan den Rijn hebben spullen in het kunstwerk van Frits Garenfeld gestopt. Die zitten allemaal in doorzichtige buizen van PVC, die ze moeten beschermen tegen de weersinvloeden. Of dat inderdaad werkt, kunnen we in 2046 controleren. Dan moet het kunstwerk weer worden opengemaakt. 

De dame die 25 jaar geleden een fles port in het kunstwerk stopte, heeft nu een goede cognac in de tijdcapsule gedaan. 'De port van 25 jaar oud moet ik nog proberen', zegt ze. Verder gingen er coronagerelateerde spullen in, evenals krantenartikelen, kinderspeelgoed en snoep.

Vibrator

Begin oktober werd de tijdcapsule na 25 jaar weer geopend. Aan De Bijlen in Alphen aan den Rijn kwamen de meest uiteenlopende voorwerpen uit het kunstwerk. Naast een fotorolletje, flippo's en een cd verscheen ook een witte vibrator. Die zorgde later voor een kleine rel tijdens een tentoonstelling van alle voorwerpen in de Alphense bibliotheek.

Lees ook: Opgeklopt of smakeloos? Rel rond vibrator in Alphense bibliotheek