Hugo Botermans tekent nieuw contract bij ADO Den Haag

Foto: Pixabay

ALPHEN AAN DEN RIJN - Hugo Botermans heeft zijn contract bij ADO Den Haag met één seizoen verlengd. De twintigjarige spits speelt dit seizoen zijn wedstrijden in Jong ADO Den Haag, maar hoopt volgend seizoen op zijn competitiedebuut in het vlaggenschip.

Botermans maakte in de zomer van 2015 de overstap van Alphense Boys naar de jeugdopleiding van ADO Den Haag. In de Derde Divisie scoorde de spits dit seizoen elf doelpunten in achttien wedstrijden voor het beloftenteam van ADO.

'Dit is natuurlijk een heel mooi moment voor mij. Ik ben er trots op dat ik weer een contract heb mogen tekenen bij deze mooie club', zegt Botermans over zijn tweede verbintenis bij ADO. 'Mijn doel is om zo snel mogelijk bij het eerste elftal aan te sluiten. Het zou geweldig zijn als ik volgend jaar al mijn steentje kan bijdragen aan ADO Den Haag 1.'

Bij ADO Den Haag staan naast Botermans nog twee oud-Alphense Boys-spelers onder contract: Shaquille Pinas en Thijmen Goppel. Pinas ligt net als Botermans vast tot de zomer van 2021, Goppels overeenkomst loopt na dit seizoen af. Of hij in aanmerking komt voor een nieuw contract bij de eredivisionist is nog niet bekend. Uit de JO19-1 hopen A-junioren Nick Broekhuizen, Dave Star en Nino Vittali op een eerste profcontract bij ADO.