Huis beschoten in Boskoop: ‘Drie of vier keer geschoten, daarna hevige scheldpartij’

Foto: John van der Tol

BOSKOOP - Een woning aan de Windakker in Boskoop is in de nacht van zondag op maandag beschoten. Dat gebeurde volgens de politie na een conflict. Dat meldt Omroep West, mediapartner van Studio Alphen.

Rond 3.45 uur kreeg de politie de melding dat er werd geschoten in de straat. Vlak daarvoor was er buiten een ruzie tussen meerdere mensen. Een deel van hen woont in de beschoten woning en een deel in een huis aan de Wilgenhout, een klein stukje verderop, vertelt de officier van dienst van de politie.

'Ik werd wakker van drie of vier schoten', vertelt een buurtbewoner aan Omroep West. 'Ik dacht dat het wel weer vuurwerk zou zijn, maar eigenlijk wist ik al wel dat het vuurschoten waren.' Ook een andere buurtbewoner zegt midden in de nacht drie schoten gehoord te hebben. 'Kort daarna ontstond een hevige scheldpartij en een ruzie tussen een aantal gasten.'

Een van de ooggetuigen woont al zo'n 45 jaar in de Snijdelwijk, een buurt in Boskoop waar met regelmaat incidenten zijn. '45 jaar geleden was het een prachtig mooie wijk, maar nu wil niemand meer komen hier.' De andere omwonende beaamt dat. 'Dit is niet de eerste keer. Een tijdje geleden is er ook een schot gelost door de politie zelf en er is een keer een auto in brand gestoken. Dus rustig durf ik het niet te noemen.'

Cameratoezicht

'Het roept in de buurt angst op als er achter elkaar zulke dingen gebeuren', vervolgt de Boskoper. 'Er is een oproep gedaan om camera's in de wijk op te hangen, omdat er meerdere autobranden waren.' Cameratoezicht was er ook een tijd, maar is inmiddels opgeheven.

'Ik vind dat er meer toezicht moet komen', stelt de eerste buurtbewoner. 'Ik weet nog dat we pas overgingen van de gemeente Boskoop naar de gemeente Alphen aan den Rijn. In de eerste maanden liepen hier zeker een aantal bobo's rond, maar nu niemand meer. Niemand houdt toezicht hier, niemand.'

In de woning die is beschoten is een kogelgat te zien. De politie doet uitgebreid onderzoek. Op straat staan bordjes met gele nummers ernaast. Ook in het huis zelf is het onderzoek gaande. De politie zegt te willen weten wat er in het huis ligt.

Aanhouding

De politie heeft één persoon aangehouden vanwege belemmering van het onderzoek. Inmiddels is deze 29-jarige Boskoper weer heengezonden. De politie komt graag in contact met getuigen van de schietpartij of mensen die camerabeelden uit de omgeving hebben. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.