Huisartsenposten: ‘Tekort aan personeel zorgt voor langere wachttijden’

Gepubliceerd op 11 juli 2019 om 17.27 uur

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Door een tekort aan personeel bij huisartsenposten in de regio kunnen wachttijden aan de telefoon deze zomer langer zijn dan gebruikelijk. Dat meldt Stichting Samenwerkende Huisartsendiensten Rijnland (SHR).

De SHR levert huisartsgeneeskundige spoedzorg buiten kantooruren. Mensen die de huisartsenpost bellen krijgen een triagist (speciaal opgeleide doktersassistente, red.) aan de lijn. De triagist bepaalt of, en zo ja waar, de patiënt beoordeeld moet worden door een arts.  

'De laatste maanden verschijnen regelmatig berichten over het landelijk tekort aan doktersassistentes en triagisten. Ondanks verwoede pogingen extra personeel te werven worden wij geconfronteerd met een tekort aan triagisten gedurende de zomermaanden', meldt SHR. 'Dat betekent dat de wachttijden aan de telefoon langer kunnen zijn dan patiënten van ons gewend zijn.'

Spoedlijn

De SHR benadrukt dat het mogelijk blijft om de spoedlijn te selecteren in geval van levensbedreigende situaties, zodat de veiligheid van patiënten gewaarborgd blijft. 

Lees ook: Wethouder: ‘Huisartsen zeiden dat HAP 24/7 open blijft, daar ga ik nog steeds vanuit’

advertentie advertentie