Huurdersorganisatie Groene Hart opent kantoor in Alphen

Gepubliceerd op 22 november 2019 om 15.02 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Huurdersorganisatie Groene Hart heeft een nieuw kantoor aan de Zuidpoolsingel in Alphen aan den Rijn. Wethouder Gerard van As (Nieuw-Elan) opende het nieuwe kantoor donderdag. 

Stichting Huurdersorganisatie Groene Hart (HOGH) vertegenwoordigt ruim 10.000 huurders van Woonforte in Alphen aan den Rijn, Aarlanderveen, Boskoop en Zwammerdam. 'Wij willen graag horen wat er leeft onder huurders', zegt Frederike Magez, voorzitter van HOGH. 'Alleen dan kunnen wij hen goed vertegenwoordigen. Wij gaan huurders daarom ook actief betrekken bij onze adviezen aan Woonforte. Zij kunnen meedenken over onderwerpen die zij interessant vinden.'

HOGH startte dit jaar nadat het bestuur van de vorige huurdersorganisatie, Vereniging Huurdersraad Albanianae, vorig jaar in zijn geheel opstapte. Aanleiding daarvoor was een te groot verschil van inzicht tussen de directie van Woonforte en het bestuur van de huurdersorganisatie, meldde de huurdersorganisatie destijds.

Adviezen

Een huurdersorganisatie geeft adviezen aan een woningcorporatie. In dit geval geeft Huurdersorganisatie Groene Hart adviezen aan verhuurder Woonforte over onder andere huurverhogingen, prestatieafspraken tussen de gemeente en Woonforte, leefbaarheid in de wijken, onderhoud en het lange termijnbeleid.

advertentie advertentie