Gepubliceerd op 18 April 2019 om 10.25 uur

Huurprijzen sociale huurwoningen Woonforte per 1 juli omhoog

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De maandelijkse huurprijzen gaan per 1 juli verhoogd worden door woningcorporatie Woonforte. Voor 60 procent van de huishoudens gaat de huur met 0,8 procent omhoog, de overige 40 procent krijgt een hogere huurstijging.

Om de woningen voor mensen met een laag inkomen betaalbaar te houden, moeten huishoudens met een hoger inkomen meer betalen. Woonforte gaat op basis van verstrekte informatie door de Belastingdienst, die heeft aangegeven welke huishoudens een sociale huurwoning huren bij Woonforte en een hoger inkomen dan 42.436 euro per jaar hebben, een zogeheten inkomensafhankelijke huurverhoging toepassen.

Huishoudens die een hoger gezinsinkomen hebben dan 42.436 euro per jaar en wonen in een huis waar de huurprijs lager dan 720,42 euro per maand ligt, krijgen een huurverhoging van maximaal 5,6 procent. Is de huurprijs hoger dan 720,42 euro, dan verhoogt Woonforte de huur met maximaal 1,6 procent.

Rode Dorp

'Woonforte sluit hiermee aan bij de gedachte dat huurders met een hoog inkomen een huur moeten betalen die meer in lijn is met de markthuur van de woning', zegt de woningcorportatie in een reactie.

Alle huurders krijgen vanaf 24 april een brief met een toelichting op hun nieuwe huurprijs. Huurders van de te slopen woningen in het Rode Dorp krijgen geen huurverhoging.

advertentie
.
advertentie